Prezentarea SES-ului

Asociația KULT-ART – partener 5, a dezvoltat în cadrul proiectului ”ECOURI – Măsuri inovatoare de dezvoltare a economiei sociale bazate pe avantajele competitive în Maramureș și Bucovina”, cod proiect POSDRU/173/6.1/S/146911, un Centru de artizanat ca Structură de Economie Socială. Centrul de artizanat funcționează ca departament de activități economice al asociației KULT-ART, iar scopul său este de a realiza produse moderne de artizanat, prin tehnici și materiale tradiționale, păstrând simbolistica și elementele etnice românești.

Scopul principal al centrului este de integra pe piața muncii persoane care provin din medii vulnerabile. Artizanat KULT-ART are 6 persoane angajate, după cum urmează: 1 manager, 1 specialist IT-designer, 2 angajați în cadrul producției de materiale tradiționale și 2 formatori care asigură componenta educațională a SES-ului; 4 persoane din cele 6 aparțin grupurilor vulnerabile: femei, persoane care trăiesc din venitul minim garantat și persoane de etnie romă.

Centrul de artizanat produce obiecte din ceramică realizate manual sau la roata olarului, simple și cu modele specifice zonei: oale și vase, farfurii, chiuvete, obiecte ornamentale de interior și exterior,  țesături realizate la războiul de țesut, covoare, ștergare, trăistuțe, obiecte de vestimentație de inspiratie populară, fețe de masă, săculeți decorativi, bijuterii cu inserții tradiționale, suveniruri, magneți de frigider, obiecte de decor realizate din materiale tradiționale (sfoară, lemn, lut, pânză), la care se adaugă produsele artistice din lemn cioplit. O caracteristică importantă este personalizarea obiectelor moderne cu accesorii tradiționale. Pentru a da un plus de personalitate obiectelor de uz cotidian, KULT-ART Artizan confecționează huse pentru laptopuri, telefoane, coperți sau semne de carte.

Ne găsiți la sediul din localitatea Măriței, nr.537 A, com. Dărmănești, jud. Suceava, România. Pentru informații suplimentare, contactați-ne la sediul atelierului sau la tel. 0723367034 / 0727804065, persoană de contact Mihaela Apostol, Manager SES, e-mail office@artizanatkult-art.ro .